Herinneringen aan trouwdag Victoria en Daniel stromen binnen

Vorsten

19-06-2020 08:07:07

Het is vandaag tien jaar geleden dat kroonprinses Victoria van Zweden en haar echtgenoot prins Daniel in het huwelijksbootje stapten. Om deze speciale dag te vieren, heeft het koppel de Zweden gevraagd om hun herinneringen aan de bruiloft met ze te delen.

Op de website van het Zweedse hof konden mensen hun ervaringen insturen. Inmiddels zijn tientallen herinneringen van Zweden aan de bruiloft te lezen op de website. Velen herinneren de dag als een ware feestdag. “Ik heb nog nooit zoveel Zweedse vlaggen gezien als op die dag. De straten waren gevuld met blije gezichten,” aldus een van de ingestuurde verhalen. “Het is een erg blije herinnering voor het volk!”

Het hof deelde maandag vanwege het jubileum al nieuwe foto’s van de kroonprinses en prins. Het koppel poseerde in het Gustav III-paviljoen in het park bij het Hagapaleis, waar Daniel en Victoria wonen.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.