Intiem verjaardagsfeest voor kroonprinses Victoria

Vorsten

14-07-2020 21:30:19

Kroonprinses Victoria heeft dinsdagavond op intieme wijze haar verjaardag gevierd met wat bijna een privéconcert werd in de ruïne van het kasteel van Borgholm, de hoofdplaats van het vakantie-eiland Öland.

Victoria (43) werd bij de voorstelling vergezeld door echtgenoot prins Daniel, dochter prinses Estelle, en broer prins Carl Philip met diens vrouw prinses Sofia. Het gezelschap poseerde bij aankomst bij het kasteel, dat naast het koninklijk zomerverblijf Solliden ligt, nog even voor de beperkt toegelaten Zweedse media.

Verder was er nog een handvol genodigden aanwezig, onder wie als eregast de Zweedse polsstokhoogspringer en wereldrecordhouder Armand Duplantis (20). Die was uitgenodigd om uit handen van Victoria de naar haar vernoemde sportbeurs te ontvangen. Duplantis, die eerder dit jaar binnen een week twee keer het wereldrecord verbeterde, was daarmee de eerste atleet sinds 2008 die in aanmerking kwam voor het ‘Victoriastipendium’. De beurs wordt sinds 1979 jaarlijks uitgereikt aan een opvallende Zweedse sporter.

Tijdens het concert traden Linnea Henriksson, The Mamas – de Zweedse inzending voor het Eurovisiesongfestival -, Petra Marklund, Anne Sofie von Otter en Oscar Stembridge op voor het zeer kleine publiek. Maar de rest van Zweden kreeg de kans om de optredens te zien via een uitzending op nationale televisiezender SVT.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.