Koning Carl Gustaf krijgt bezoek uit Chili

Vorsten

2016-03-11 11:28:00

De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw Silvia krijgen later dit jaar hoog bezoek uit Chili. President Michelle Bachelet brengt in mei een staatsbezoek aan Zweden, maakte het Zweedse hof vrijdag bekend.

Het staatsbezoek, het eerste van Chili aan Zweden, vindt plaats van 10 tot 12 mei. Bachelet krijgt veel muziek voorgeschoteld, haar reis naar Zweden valt samen met het Eurovisie Songfestival. Volgens het Zweedse hof is ‘een muzikale omlijsting’ daarom te verwachten, maar wat die precies inhoudt, is nog niet bekend.

Wel is duidelijk dat Bachelets eerste dag in Zweden in het teken staat van ceremoniële handelingen. Zo vindt er op dinsdag 10 mei een welkomstceremonie plaats in het Koninklijk Paleis in Stockholm en is er die avond een banket in het paleis.

Göteborg

Woensdag 11 mei staat in het teken van de handel en zakelijke aangelegenheden. Bachelet krijgt een lunch aangeboden door de stad Stockholm en ontmoet parlementsvoorzitter Urban Ahlin in het Zweedse parlement. ’s Avonds is er een receptie.

De laatste dag van het staatsbezoek speelt zich af in Göteborg. Daar staan innovatie en klimaatvriendelijke transportoplossingen centraal. Bachelet sluit haar staatsbezoek aan Zweden af met een lunch, die wordt aangeboden door de gouverneur van Västra Götalands, de provincie waarin Göteborg ligt.


Meer Zweden