Zweden feliciteert jarige Carl Gustaf

Vorsten

2015-04-30 13:37:00

STOCKHOLM – De Zweedse koning Carl Gustaf viert donderdag zijn verjaardag. De koning is 69 jaar oud geworden en viert zijn verjaardag op het koninklijk paleis in Stockholm.

Tegen het einde van de ochtend begonnen de feestelijkheden op de binnenplaats van het paleis. Daar speelde een orkest muziek en werden er ter ere van de verjaardag 21 saluutschoten afgevuurd vanaf Skeppsholmen. Na nog meer muziek werd het volkslied gespeeld en daarna kregen kinderen de kans om bloemen en cadeautjes aan te bieden aan de koning. Daar werd volop gebruik van gemaakt.

Koningin Silvia, kroonprinses Victoria, haar man Daniel en hun dochter Estelle waren er donderdag ook bij. Zij zwaaiden het volk vanaf een balkon toe, volgens het hof waren er duizenden mensen naar het paleis gekomen. Prins Carl Philip was samen met zijn vader op de binnenplaats van het paleis. Later verscheen de hele familie, met ook de zwangere prinses Madeleine en haar dochter Leonore en Sofia Hellqvist, de verloofde van Carl Philip, op de binnenplaats. Alleen Chris O’Neill, de man van Madeleine, ontbrak.

Mensen die het leuk vonden om de koning te feliciteren, konden dit doen in een speciaal boek dat klaar lag in het koninklijk paleis. De feestelijkheden waren donderdag live te volgen via internet.


Meer Zweden

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt