Koningin Silvia terug naar geboorteland

Vorsten

23-08-2014 19:27:00

MAINAU – De Zweedse koningin Silvia was zaterdag even terug in haar geboorteland Duitsland. Op het bloemeneiland Mainau in het Bodenmeer vierde ze het 15-jarig bestaan van haar World Childhood Foundation. Deze stichting die in tientallen landen actief is, steunt organisaties die met onder anderen verwaarloosde kinderen werken.

Daarnaast was koningin Silvia op het eiland voor kort familiebezoek. Mainau is eigendom van de Lennart Bernadotte-stichting en wordt beheerd door gravin Bettina Bernadotte af Wisborg. Haar vader Lennart (1909-2004) was een verre neef van de Zweedse koning Carl Gustaf. Toen hij in 1932 in het huwelijk trad zonder toestemming van zijn grootvader koning Gustav V, raakte hij zijn koninklijke titels kwijt.

Lennart vestigde zich op het eiland dat hij tot een toeristische attractie maakte en omtoverde tot een grote bloementuin die jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers trekt. “Ik heb Mainau altijd bewonderd en ik kom hier graag”, aldus koningin Silvia tegenover Duitse media bij haar uitstapje dat de aandacht trok van zo’n 2000 belangstellenden. Tussen haar verplichtingen door maakte Silvia dan ook even tijd om een praatje te maken met het publiek.

Meer Zweden