Koningin Silvia opent vijfde Childhood-huis in Duitsland

Vorsten

2021-07-01 14:08:13

Koningin Silvia van Zweden heeft digitaal de opening van het Childhood-huis in Ortenau bijgewoond. Het is het vijfde huis van de World Childhood Foundation in Duitsland. De opvanghuizen zijn bedoeld voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel geweld of andere vormen van mishandeling.

“Het is voor mij een eer om het huis virtueel te bezoeken en inzicht te krijgen in het werk dat jullie doen”, zei Silvia in haar openingstoespraak. De koningin, zelf van Duitse afkomst, vond het jammer dat ze niet persoonlijk bij de opening kon zijn. Vanwege de coronamaatregelen was ze via een videoverbinding aanwezig.

“Het betekent veel voor mij dat het huis in Ortenau kinderen opvangt die het slachtoffer zijn van geweld en misbruik”, zei Silvia. Ze noemt het werk van de medewerkers van de huizen van Childhood belangrijk. Ze zorgen dat een kind sterker uit de situatie komt dan toen het een plekje kreeg in het opvanghuis.

Urgentie niet afgenomen

“Ik ben al zoveel jaren bezig met het bestrijden van mishandeling en seksueel geweld tegen kinderen en toch heb ik het gevoel dat de urgentie niet is afgenomen”, hield Silvia haar gehoor voor. “Tijdens de coronapandemie moeten we waakzamer zijn dan ooit.” In het kader daarvan vertelde Silvia ook nog dat Childhood met de politieacademie in gesprek is om agenten in opleiding te leren om kinderen beter te ondervragen. “We zouden natuurlijk blij zijn als er geen behoefte was aan onze huizen of initiatieven. Maar de recent gepubliceerde cijfers over misdaadstatistieken spreken een andere taal.”

Silvia richtte de World Childhood Foundation 22 jaar geleden op. Duitsland telt nu vier Childhood-huizen. Naast Ortenau zijn die te vinden in Düsseldorf, Leipzig, Berlijn en Heidelberg, de geboorteplaats van Silvia. De organisatie is actief in Zweden,Brazilië, China, Rusland, Zuid-Afrika, Thailand, Oekraïne en de Verenigde Staten.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana