Koninklijke familie Zweden compleet bij Victoriaconcert op Öland

Vorsten

30-06-2021 16:16:43

De Zweedse koninklijke familie is zo goed als compleet aanwezig bij het jaarlijkse Victoriaconcert. Dat meldt het Zweedse hof op de website. Het concert is op 14 juli, de verjaardag van kroonprinses Victoria.

Traditiegetrouw is de hele koninklijke familie op het eiland Öland aanwezig. Daar vieren ze op Solliden de zomervakantie en zijn er allerlei activiteiten waarbij de royals het publiek kan ontmoeten. Vanwege de coronamaatregelen die in Zweden nog steeds gelden, worden de activiteiten versoberd.

Zo zal Victoria ook dit jaar niet de felicitaties in ontvangst nemen bij Solliden. De viering van haar verjaardag begint in de avond voor aanvang van het speciale concert.

Nils van der Poel

Het Zweedse hof had dat al eerder bekendgemaakt. Het was alleen nog even spannend welke royals bij het concert aanwezig zouden zijn. Woensdag liet het hof weten dat naast Victoria en haar man prins Daniel ook prins Carl Philip en prinses Sofia erbij zijn, net als koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Zelfs Chris O’Neill is erbij. De man van prinses Madeleine gaat niet altijd mee met zijn vrouw en kinderen naar Zweden. Het gezin woont in Miami en Chris kan niet altijd vrij nemen van zijn werk.

Het is nog niet duidelijk of prinses Estelle (9) en prins Oscar (5), de kinderen van Victoria en Daniel, bij het concert zullen zijn. Het concert wordt live uitgezonden op de Zweedse staatstelevisie. In het programma deelt Victoria ook een speciale prijs uit. Die gaat dit jaar naar de succesvolle Zweedse schaatser Nils van der Poel. Daar zit een klein Nederlands tintje aan. Zijn grootouders kwamen uit Nederland.

Meer Zweden