Carl Gustaf viert verjaardag met koninklijke gasten

Vorsten

2016-04-08 13:43:00

De Zweedse koning Carl Gustaf hoeft eind deze maand zijn zeventigste verjaardag niet alleen te vieren. Behalve familie en vrienden komen er ook tal van buitenlandse koninklijke gasten op zijn feest.

Het Zweedse hof heeft de lijst met genodigden nog niet bekendgemaakt, maar in de buurlanden Noorwegen en Denemarken hebben paleiswoordvoerders al bevestigd dat de respectievelijke koninklijke families een grote afvaardiging zullen sturen naar Stockholm.

Zo komen de Noorse koning Harald en koningin Sonja met prinses Märtha Louise en echtgenoot Ari Behn. De verwachting is dat ook het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit naar het verjaarspartijtje gaat.

Pech

Uit Denemarken gaan koningin Margrethe en haar zus prinses Benedikte – beiden nichtjes van de jarige – en ook kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zijn van de partij. Pech voor Margrethe’s tweede zoon prins Joachim. Omdat de Deense grondwet voorschrijft dat er altijd één volwassen troonopvolger op de koninklijke winkel moet passen, kan hij niet het land uit.

Bij de zestigste verjaardag van Carl Gustaf in 2006 waren onder andere ook koningin Beatrix,Willem-Alexander en Máxima aanwezig, alsmede de Belgische, Spaanse en Luxemburgse vorstenparen.


Meer Zweden