Kroonprinses Victoria bij herdenking Auschwitz

Vorsten

2019-12-23 16:48:04

Kroonprinses Victoria vertegenwoordigt Zweden op 27 januari in Polen bij de 75e herdenking van de bevrijding van het nazi-vernietingskamp Auschwitz-Birkenau. Dat heeft het Zweedse hof laten weten. Victoria, die in 2015 ook bij de herdenking aanwezig was, wordt vergezeld door premier Stefan Löfven en parlementsvoorzitter Andreas Norlén.

Kroonprinses Victoria treft in Polen verschillende koninklijke bekenden. Zo is Nederland vertegenwoordigd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die samen met minister-president Mark Rutte naar Polen reizen, en zijn koning Felipe en koningin Letizia aanwezig namens Spanje.

De Britse koningin Elizabeth vaardigt haar schoondochter de hertogin van Cornwall af, terwijl namens Luxemburg groothertog Henri en premier Xavier Bettel de plechtigheden bijwonen. Uit Noorwegen komt kroonprins Haakon en de verwachting is dat België net als in 2015 vertegenwoordigd zal worden door koning Filip en koningin Mathilde. Maar het Belgische hof heeft dat nog niet officieel aan de organisatie bevestigd.

Op de voorlopige gastenlijst staan verder negen presidenten, nog meer premiers en ministers. Ook worden tweehonderd overlevenden van het kamp verwacht.


Meer Zweden

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt