Video: Kroonprinses Victoria en familie maken kerstvideo

Vorsten

19-12-2019 21:39:07

Kroonprinses Victoria en haar familie hebben een kerstvideo geplaatst. Daarin is te zien hoe ze samen met haar man prins Daniel en haar kinderen Estelle en Oscar de Katarina-kerk in Stockholm bezoeken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Victoria en haar familie gaan op bezoek bij de predikant, Are Norrhava, die het verhaal vertelt van de geboorte van Jezus. Estelle en Oscar mogen daarbij spelen met de figuurtjes van het kerststalletje. Naarmate het verhaal vordert, wordt het stalletje gevuld met de belangrijke personages uit het Bijbelverhaal. De ster van Bethlehem wordt door prins Daniel uitgebeeld met een vuurwerksterretje.

De predikant noemt Jezus en zijn familie ‘vluchtelingen in een onbekend land’, en herinnert de Zweden eraan dat het kerststalletje laat zien dat we moeten delen wat we hebben met elkaar. Aan het einde wenst de koninklijke familie de kijkers een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord