Kroonprinses Victoria leest kerstverhaal in slotkapel

Vorsten

24-12-2020 12:43:01

De Zweedse koninklijke familie heeft donderdag ter gelegenheid van kerstmis een videofilmpje gedeeld waarin een in het rood geklede kroonprinses Victoria het kerstverhaal uit het evangelie van Lucas voorleest. De opname is gemaakt in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Vanwege de coronapandemie kunnen dit jaar de gebruikelijke kerkdiensten niet worden gehouden. Ook niet in de slotkapel. Maar daarvandaan wordt wel een digitale dienst uitgezonden en het voorlezen van het evangelie is de bijdrage van kroonprinses Victoria daaraan.

De koninklijke kapel is in 1754 in het paleis in gebruik genomen. In 2013 huwde Victoria’s zus prinses Madeleine er met Chris O’Neill en twee jaar later trouwde ook haar broer prins Carl Philip in deze kapel. Victoria’s oudste dochter prinses Estelle werd in de kapel gedoopt, in aanwezigheid van onder anderen (toen nog) prins Willem-Alexander.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord