Kroonprinses Victoria opent conferentie voor zeldzame ziektes

Vorsten

2020-05-15 09:20:56

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft donderdag een conferentie over zeldzame ziektes geopend via videobellen. Dat is te zien in een video die geplaatst is door het Zweedse koningshuis.

De conferentie zou plaatsvinden in Stockholm, maar werd digitaal gehouden wegens het rondwarende coronavirus. Als de beschermvrouwe van de nationale organisatie voor zeldzame ziektes in Zweden, opende Victoria de ECRD2020-conferentie. Ze hield haar openingstoespraak in het Engels, vanuit het Haga Paleis.

“Ik had graag gewild dat ik jullie allemaal welkom had kunnen heten in Zweden en Stockholm, op het mooiste moment van het jaar. Maar, zoals we allemaal weten, is elkaar in het echt zien geen optie nu. Tot we weer kunnen reizen, kunnen we elkaar in ieder geval online ontmoeten”, speechte het oudste kind van koning Carl Gustaf. De prinses vertelde over haar gesprekken met kinderen met zeldzame ziektes en de uitdagingen waar zij mee om moeten gaan.

Victoria concludeerde haar toespraak door te benadrukken dat niemand tijdens deze pandemie alleen is. De conferentie, en andere soortgelijke evenementen, “herinneren ons eraan dat zelfs als de wereld je genoeg redenen geeft om je zo te voelen, je er niet alleen voor staat.”


Meer Zweden

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt