Kroonprinses Victoria opent Stockholm Art Week

Vorsten

2021-04-21 20:09:46

Kroonprinses Victoria heeft woensdag de Stockholm Art Week geopend. De Zweedse royal deed dat digitaal met een van tevoren opgenomen speech. Daarin benadrukte ze het belang van kunst en cultuur.

“Kunst en cultuur helpen ons onze verschillen te waarderen, maar ook te zien hoeveel er is dat ons als mens verenigt”, hield Victoria haar gehoor voor. Ook zei de kroonprinses dat kunst het vermogen heeft mensen elkaar te laten begrijpen. Volgens haar is dat juist in deze tijd belangrijk. Ze zegt er dan ook van overtuigd te zijn dat creativiteit en innovatie de sleutel zijn tot een betere toekomst voor iedereen.

“Stockholm is lange tijd een belangrijk toneel geweest voor kunst, literatuur en film, en voor muziek, theater en dans. Cultuur heeft onze hoofdstad gevormd en blijft dat doen”, stelde Victoria. Ze zei daarom extra blij te zijn dat ze de Stockholm Art Week 2021 op de VN-Werelddag voor innovatie en creativiteit juist in haar eigen land mocht openen. “Ik hoop dat deze dag, en de week die voor ons ligt, jonge mensen inspireert om hun creativiteit te vinden, erop te vertrouwen en aan te wenden.”

De Stockholm Art Week duurt tot 25 april.


Meer Zweden