Kroonprinses Victoria reikt prijs uit aan schaatser Van der Poel

Vorsten

2021-07-14 22:40:20

De Zweedse schaatser Nils van der Poel heeft tijdens een speciaal concert vanwege de verjaardag van de Zweedse kroonprinses Victoria de Victoriaprijs gekregen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een sporter die een unieke prestatie heeft neergezet voor zijn land. Van der Poel, die Nederlandse voorouders heeft, is de 43e winnaar van de Victoriaprijs.

Het was de jarige Victoria zelf die Van der Poel de prijs overhandigde. “Hij bestormde de schaatswereld”, zei Victoria. “En hij heeft Zweden weer op de wereldkaart van het schaatsen gezet.” Volgens de kroonprinses is Van der Poel de grote hoop van Zweden voor een gouden medaille op de Olympische Winterspelen van volgend jaar in Peking.

In zijn dankwoord zei Van der Poel erg blij te zijn met zijn prijs. Hij vertelde ook dat hij het geweldig vond om de kroonprinses te ontmoeten. “Het is echt een moment om van te genieten”, zei hij over het in ontvangst nemen van de prijs.

Het Speciale Victoria Concert wordt jaarlijks gehouden op het eiland Öland. Daar vieren de Zweedse royals ieder jaar vakantie. Het concert, waaraan veel artiesten meewerken, werd live uitgezonden op de Zweedse televisie en alle leden van de koninklijke familie waren erbij aanwezig. Tijdens de uitzending werd er ook aandacht gevraagd voor de goede doelen die Victoria steunt.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana