‘Liefdestripje’ voor Carl Gustaf en Silvia

Vorsten

2017-06-20 09:40:00

De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw Silvia maken deze zomer een bijzonder reisje. Het paar gaat terug naar de plek waar 45 jaar geleden de vonk oversloeg: München, zo bevestigde een woordvoerder van het Zweedse hof aan Expressen.

“Het is een privéreis”, zei Margareta Thorgren, die daarom verder niet veel losliet over het tripje. Volgens Expressen vertrekken Carl Gustaf en Silvia op 23 juli en zijn ze drie dagen in München. Ze combineren de privéreis met het bijwonen van een benefietconcert, waarmee geld op wordt gehaald voor twee goede doelen die de koningin steunt.

Carl Gustaf leerde Silvia Sommerlath in 1972 kennen tijdens de Olympische Zomerspelen in München. Silvia, dochter van een Duitse vader en een Braziliaanse moeder, werkte tijdens het internationale sportevenement als tolk en gastvrouw. De twee trouwden in 1976 en kregen drie kinderen.


Meer Zweden

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.