Máxima krijgt speciale blauwe handzeep mee na werkbezoek

Vorsten

2021-04-20 15:08:31

Koningin Máxima heeft aan het einde van haar werkbezoek aan schoonmaakbedrijf CSU in Uden een speciale zeep cadeau gekregen. Ze kreeg een speciale blauwe handzeep, die in coronatijd moet helpen bij het goed handen wassen. Het zeepblok verschijnt pas over drie weken op de markt en ook de medewerkers van CSU, die de zeep ontwikkelden, moeten nog wachten op hun exemplaar.

Dankzij de blauwe kleur is goed te zien of de handen ook echt op alle plekken zijn gewassen. Voor het afspoelen is enige tijd nodig, zodat daarmee meteen is voldaan aan het gezondheidsadvies om minstens 20 seconden de handen te wassen. Máxima nam het pakketje met zeep dankbaar in ontvangst. Het was één van de voorbeelden van vernieuwing en innovatie waarop CSU inzet, met name om het werk voor de medewerkers veiliger en gezonder te maken.

Met een jaarlijkse wedstrijd wordt het personeel aangemoedigd om met suggesties en verbeteringen te komen. Zo was bedacht dat foamwielen onder de schoonmaakkar ervoor zorgden dat het wagentje geruisloos door een verzorgingshuis kon rijden, en de bewoners niet zouden storen. “Het lijkt een kleine uitvinding, maar ik had me niet gerealiseerd dat dit belangrijk was”, aldus Máxima bewonderend.


Meer Zweden