Ouders nemen jarige prinses mee de bergen in

Vorsten

2014-02-23 13:11:00

STOCKHOLM – Kroonprinses Victoria en prins Daniel vieren zondag de tweede verjaardag van dochtertje prinses Estelle. Die werd op donderdag 23 februari 2012 geboren en is na haar moeder Victoria tweede in de lijn van troonopvolging.De Zweedse krant Aftonbladet meldt dat prinses Estelle en haar ouders verblijven in de Noorse bergen bij Hemsedal en daar nog een week blijven. Ze arriveerden er donderdag, de dag dat in New York het nichtje van Estelle werd geboren.

Ter gelegenheid van haar tweede verjaardag heeft het Zweedse koningshuis drie nieuwe foto’s van het prinsesje op de website gepubliceerd. De foto’s zijn gemaakt in Slot Haga. Op de eerste foto is te zien hoe de prinses twee kaarsjes uitblaast in het bijzijn van haar ouders. Ze draagt daarbij een strik in het blonde haar dat zichtbaar langer is dan voorheen. Op de tweede foto is het meisje aan het schilderen met een penseel en draagt ze een schort. Op de derde foto poseert ze, zittend op haar knieën.

Koning Willem-Alexander is een van de peetvaders van prinses Estelle. Hij was samen met Máxima aanwezig bij haar doop in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm.


Meer Zweden