Prins Carl Philip deelt prijzen uit tijdens raceweekend

Vorsten

29-08-2021 19:42:42

Prins Carl Philip was dit weekend in Eskilstuna. Daar reikte de Zweedse royal de prijzen uit van de Prins Carl Philips Racing Pokal. De wedstrijden in twee kartklassen zijn bedoeld om jong Zweeds racetalent te steunen.

De jonge coureurs kwamen in Eskilstuna tijdens zes kartraces in actie. Bij iedere race konden de deelnemers punten verdienen. Degene met de meeste punten mocht de Prins Carl Philip Pokal in ontvangst nemen. De wedstrijden werden in verschillende leeftijdscategorieën afgewerkt.

Carl Philip was al vanaf vrijdag aanwezig op het circuit in de Zweedse stad. Op Facebook deelde de prins diverse berichten over het raceweekend. Zo is te zien dat hij zelf ook nog even een paar rondjes reed op het circuit. Dat deed hij in een E-kart, de Rotax E20.

In 2013 werd voor het eerst gestreden om de Prins Carl Philip Pokal. De royal had de prijs in het leven geroepen om jongeren te helpen met het ontwikkelen van hun racetalent. Carl Philip is zelf ook actief als autocoureur. “Ik kwam pas laat met autosport in aanraking. Om goed te kunnen racen is het belangrijk om al jong te beginnen met trainen en het rijden van wedstrijden. Daarom heb ik de prijs ingesteld”, zegt de zoon van koning Carl Gustaf en koningin Silvia op de site van de Kungliga Automobil Klubben, de overkoepelende autosportorganisatie in Zweden.

Meer Zweden