Prins Carl Philip strikt dj voor bruiloft

Vorsten

2015-05-25 14:00:00

STOCKHOLM – De Zweedse top-dj Avicii gaat optreden op de bruiloft van de Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist volgende maand. Dat maakte Tim Bergling, zoals de muzikant heet, maandag bekend op de Zweedse radiozender NRJ.

Berling vertelt dat hij de prins vorig jaar op Ibiza leerde kennen. “We hebben een tijdje met elkaar gepraat en hij is echt een toffe gozer. Heel aardig en ontzettend bescheiden.” Tijdens deze ontmoeting kwam het optreden van Avicii al ter sprake. “Het is voor mij echt een grote eer”, aldus Berling.

Het huwelijk van prins Carl Philip en Sofia Hellqvist wordt op 13 juni gesloten door bisschop Lars-Göran Lönnermark en pastoor Michael Bjerkhagen. De zus van Carl Philip, prinses Madeleine, en haar man Chris O’Neill werden op 8 juni 2013 ook door beide geestelijken getrouwd.

De zoon van de Zweedse koning Carl Gustaf trouwt in de koninklijke kapel van het paleis in Stockholm, waar Madeleine en Chris elkaar twee jaar geleden ook het jawoord gaven. Carl Philip en Sofia leerden elkaar in 2009 kennen en zijn sinds 2010 samen.


Meer Zweden

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt