Stroom aan felicitaties na geboorte Oscar

Vorsten

2016-03-03 21:42:00

De Zweedse koninklijke familie krijgt een hoop felicitaties nu prins Oscar geboren is. Tijdens het middaguur werden op verschillende plaatsen in Zweden 21 saluutschoten voor het prinsje afgeschoten. Daarna volgde een dankdienst, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel in het paleis. De familie, regering en medewerkers van het hof waren daarbij aanwezig. Oscars zus Estelle was in het roze gekleed en zat naast haar vader Daniel.

Donderdagavond verscheen een persbericht met daarin een overzicht van de felicitaties van de familieleden van kroonprinses Victoria. Ze beviel donderdagavond van Oscar, de derde in lijn van troonopvolging. ”Wij delen in het grote geluk van het kroonprinselijk paar en prinses Estelle die nu een klein broertje in de familie verwelkomt. We wensen het gezin een geweldige tijd toe in alle rust en we kijken uit naar onze kleinkinderen”, luidt de officiële felicitatie van koning Carl Gustaf en koningin Silvia.

”Met veel warmte en liefde heten we de zoon van Victoria en Daniel welkom in de familie. We kijken ernaar uit het nieuwe familielid te mogen zien”, aldus prins Carl Philip en prinses Sofia, die volgende maand een kindje verwachten.

Prinses Madeleine en haar man Christopher O’Neill laten weten: ”We zijn zo blij voor Victoria, Daniel en Estelle. Onze kinderen Leonore en Nicolas kijken uit naar hun nieuwe neef, we heten hem van harte welkom in de familie.” Ook de ouders van Daniel en zijn zus Anne laten via het Zweedse hof weten dolblij te zijn met de uitbreiding van de familie.


Meer Zweden