Victoria en Madeleine afwezig bij banket Nobelprijzen

Vorsten

09-12-2013 15:05:00

STOCKHOLM – Prinses Christina, de jongste zus van de Zweedse koning Carl Gustaf, krijgt een prominentere plek dan normaal bij het banket in Stockholm ter ere van de winnaars van de Nobelprijs. Doordat kroonprinses Victoria en prinses Madeleine afwezig zullen zijn, is er geschoven in de tafelschikking, melden kranten in Zweden.

Kroonprinses Victoria is afgereisd naar Johannesburg om de herdenkingsceremonie voor de donderdag overleden Nelson Mandela bij te wonen. Omdat ook premier Fredrik Reinfeld naar Zuid-Afrika is gegaan, moest de organisatie wat schuiven in de tafelindeling.

Prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill zijn er ook niet bij. De organisatie heeft besloten voor het duo geen vervangers te zoeken. Daarom zijn er dit jaar twee gasten minder dan normaal.

Prinses Christina is in 1974 getrouwd met de Zweedse zakenman Tord Magnusson. Omdat ze met een burger trouwde, mag ze geen koninklijke titel meer gebruiken. Ondanks dat vertegenwoordigt ze de koninklijke familie zo nu en dan bij gelegenheden in Zweden.

Meer Zweden