Prinses Madeleine op bezoek bij ernstig zieke kinderen

Vorsten

10-08-2021 22:55:40

OLAND - Prinses Madeleine bij het concert ter ere van de 42e verjaardag van kroonprinses Victoria van Zweden in de Borgholm Sports Arena op het eiland Oland. ANP COPYRIGHT MMP MISCHA SCHOEMAKER

Prinses Madeleine is dinsdag bij de kinderafdeling van het Karolinska Universiteitsziekenhuis in Solna langsgegaan. Het Zweedse hof deelde op Instagram foto’s van haar bezoek.

Madeleine was namens Min Stora Dag (mijn grote dag) in het ziekenhuis. De jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia is sinds 2001 beschermvrouwe van deze organisatie. Min Stora Dag vervult wensen van kinderen met ernstige ziektes.

In het ziekenhuis kwam Madeleine praten over de nieuwste ontwikkelingen en de nauwe samenwerking met de Zweedse gezondheidsdienst. Bij de zogeheten speltherapie ontmoette de prinses enkele van de kinderen die momenteel in het ziekenhuis liggen.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.