Prinses Madeleine presenteert kinderboek

Vorsten

2019-01-28 16:14:00

De Zweedse prinses Madeleine heeft maandag trots de uitgave gemeld van een boek voor kinderen: ‘Stella en het geheim’. Madeleine hoopt dat haar boek “kinderen leert hoe belangrijk het is om voor zichzelf op te komen en met aan iemand te praten als iets niet goed voelt.”

Het kinderboek verschijnt aan het begin van de zomer en wordt uitgegeven in samenwerking met de World Childhood Foundation die twintig jaar geleden door Madeleine’s moeder koningin Silvia is opgericht. De stichting strijdt onder meer tegen seksueel misbruik van kinderen.

Volgens het weekblad Svensk Damtidning heeft Madeleine de afgelopen maanden in haar nieuwe woonplaats in Florida in alle stilte hard gewerkt aan haar boek. Ze heeft het trouwens niet helemaal alleen geschreven of bedacht. Een collega van Childhood heeft meegewerkt en kinderboekenschrijfster Marie Oskarsson heeft advies gegeven.

De prinses gebruikt als auteur niet haar titel. Op de cover staat ze simpel vermeld als Madeleine Bernadotte. Stina Lövkist zorgde voor de illustraties, zo is te lezen op de alvast gepresenteerde omslag.


Meer Zweden

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?