Prinses Victoria opent Fashion Week met oproep tot duurzaamheid

Vorsten

25-08-2020 12:43:14

Kroonprinses Victoria van Zweden opende dinsdag als “een trotse drager van Zweedse mode” de Stockholm Fashion Week. Dit jaar is het evenement vanwege de coronacrisis digitaal, vertelt de prinses op het Instagramaccount van het evenement.

Ze vertelt daarin ook dat de coronacrisis alles heeft veranderd, maar dat we niet moeten vergeten dat de deadline voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties eraan komt. Een van die doelen is het creëren van duurzame consumptie en productie. “Als een ambassadeur maak ik me zorgen dat er binnenkort geen tijd meer is”, aldus de prinses.

“Ik denk dat jullie het met me eens zijn dat kwaliteitsmode veel meer doet dan alleen mooi zijn. Het daagt ons uit om hogere normen te hebben en creëert nieuwe kansen.” Daarmee vraagt ze de mensen uit de mode-industrie om na te denken over hoe kleding wordt gemaakt, verkocht, verspreid en uiteindelijk gerecycled.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.