Prinses Viktória draagt voor Save the Children gedicht voor

Vorsten

2020-04-05 17:37:33

Prinses Viktória de Bourbon de Parme, beschermvrouw van de Nederlandse tak van Save the Children, heeft meegedaan aan het project ‘Red met verhalen’. Daarvoor heeft de tegenwoordig met haar gezin en echtgenoot prins Jaime in Genève wonende Viktória een stukje voorgelezen uit haar favoriete boek. Dat meldde de prinses zondag zelf op Instagram. Dat voorlezen was voor “alle kinderen die nu thuis zitten door het coronavirus.”

Viktória, die zelf ook boeken heeft geschreven, koos naar eigen zeggen “voor een heel leuk gedicht”. Dat had zelfs een geheime boodschap, zo vertelde ze. “Het verklapt namelijk waarom op dit moment ook de dierentuinen dicht zijn.” Vervolgens droeg ze ‘In Artis woont een olifant’ voor, geschreven door Ted van Lieshout. Dat verhaalt over een ambitieuze olifant die zelf wil kunnen vliegen. “Maar dat is nog geen gezicht, daarom zijn de deuren dicht.”

Save the Children heeft bedacht om zoveel mogelijk verhalen te vertellen aan kinderen omdat “we nu met z’n allen thuis zitten, of in de tuin”, aldus prinses Viktória die anderen oproept ook deel te nemen aan de actie ‘save with stories’.


Meer Zweden

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt