Silvia, Madeleine en Leonore bij de paus

Vorsten

27-04-2015 11:39:00

VATICAANSTAD – De Zweedse koningin Silvia is maandag op bezoek geweest bij de paus in Vaticaanstad. De koningin legde het bezoek niet alleen af, bij haar waren haar dochter, schoonzoon en kleindochter; prinses Madeleine, haar man Chris O’Neill en hun dochter prinses Leonore.

De Zweedse royals zijn in Vaticaanstad om deel te nemen aan een seminar tegen mensenhandel. Hieraan voorafgaand gingen Silvia, Madeleine, Chris en Leonore op audiëntie bij de paus. Tijdens hun bezoek waren Silvia en Madeleine in het zwart gekleed, zoals het protocol voorschrijft. Alleen katholieke vorstinnen hebben het zogenoemde privilège du blanc, dat wil zeggen dat zij in het wit gekleed op bezoek bij de kerkvorst mogen.

De koningin zet zich met haar World Childhood Foundation in voor de bescherming van kinderen en strijdt tegen kindermisbruik en mensenhandel. Prinses Madeleine is ook actief voor de stichting van haar moeder.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.