Silvia annuleert bezoek wegens maagklachten

Vorsten

2014-12-03 11:50:00

PARIJS – Koningin Silvia zal teleurgesteld zijn dat ze woensdagmorgen haar bezoek aan een seminar in het eerder dit jaar in gebruik genomen gebouw van het ‘Institute Imagine’ wegens maagklachten moest annuleren.

Het met het kinderziekenhuis Necker verbonden instituut Imagine zoekt met innovative methoden en onderzoek naar de mogelijkheden om genetische ziekten te begrijpen, bestrijden en therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van die ziekten. Of zoals het instituut het zelf formuleert: ons doel is een beter inzicht te krijgen in genetische ziekten om ze beter te kunnen behandelen.

Koningin Silvia, die zich al jaren inzet voor een betere toekomst voor kinderen, zou een deel van een Zweeds-Franse seminar over samenwerking op onderzoeksgebied bijwonen en een wetenschapsprijs uitreiken voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Het was overigens haar enige solo-optreden op de tweede dag van het Zweedse staatsbezoek aan Frankrijk. Koning Carl Gustaf woonde gelijktijdig een conferentie bij over milieu en energie. Tijdens die bijeenkomst keken Zweedse en Franse politici, zakenmensen en wetenschappers alvast vooruit naar de klimaattop eind volgend jaar in Parijs.

Koningin Silvia zou de rest van de dag haar man vergezellen bij een beleefdheidsbezoek aan de Parijse burgemeester Anne Hidalgo, een lunch bij de Franse premier Manuel Valls en bij bezoeken aan het kunstcentrum Le Centquatre en het Gare de Lyon. Onduidelijk is nog of de zieke koningin ook wegblijft bij het diner dat het koningspaar woensdagavond in het Théâtre National de Chaillot aanbiedt aan de Franse president François Hollande.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana