Sofia van Zweden bevallen van prinsje

Kim Posthumus

19-04-2016 20:00:14

Knäckebrod met muisjes in Zweden! Prinses Sofia van Zweden is om 18.25 uur bevallen. Het is het eerste kindje van haar en prins Carl Philip. Het Zweedse hof laat weten dat ‘moeder en kind het goed maken’.

Tijdens een persconferentie liet Carl Philip weten dat zijn vrouw bevallen is van een jongetje. Het prinsje is 49 centimeter groot en weegt 3595 gram. De naam zal donderdag traditiegetrouw worden onthuld door koning Carl XVI Gustaf tijdens een speciale bijeenkomst van de ministerraad. Op vrijdag volgt er een dankdienst. Dit wordt bij alle pasgeboren prinsjes en prinsesjes gedaan.

Lees alles over de pasgeboren baby in de komende editie van Vorsten, verkrijgbaar vanaf 30 april. Kunt u niet wachten? Reserveer de komende editie alvast hier

Carl Philip heeft zelf de navelstreng doorgeknipt en liet weten dat het jongetje al over een goede longen beschikt. Het is het eerste kindje voor Sofia en Carl Philip. Het stel trouwde op 13 juni 2015 in Stockholm. Bij de aankondiging van de zwangerschap liet de Zweedse prins al weten erg naar het vaderschap uit te kijken.

Voor koning Carl Gustaf en koningin Silvia is dit het vijfde kleinkind. Eerder dit jaar werden zij nog opa en oma van prins Oscar, het zoontje van kroonprinses Victoria en haar man Daniel.

 

Meer informatie volgt!

Meer Zweden