Stockholm loopt nog niet warm voor huwelijk

Vorsten

12-06-2015 15:27:00

STOCKHOLM – Eén dag voor het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip met Sofia Hellqvist is er in Stockholm maar weinig te merken van de koninklijke bruiloft. In de winkels in het centrum van de hoofdstad prijkt maar in een enkele etalage een foto van het aanstaande bruidspaar. Dit in tegenstelling tot 2010 toen overal versieringen waren aangebracht voor het huwelijk van Carl Philips oudste zus kroonprinses Victoria.

Langs de route die Carl Philip en Sofia zaterdag na de huwelijksinzegening in de kerk van het paleis in een open koets afleggen, staan de dranghekken klaar en worden stellages opgebouwd voor de Zweedse omroep SVT. Maar verder zijn het in de zonovergoten stad vooral de open vrachtwagens met uitbundig feestvierende net geslaagde scholieren die de aandacht trekken.

De Zweedse boulevardkranten draaien wel op volle toeren om elke verplaatsing van leden van de koninklijke familie in beeld te brengen en te verslaan. Het blad Expressen meldde dat Carl Philip en Sofia donderdag hadden geluncht met het koningspaar. SVT zendt vrijdagavond een eerder opgenomen interview met het bruidspaar uit waardoor de Zweden meer te weten zouden moeten komen over de aanstaande nieuwe prinses.

Tot nu toe heeft ze nog maar weinig zieltjes voor zich gewonnen. Er is namelijk nog veel aandacht voor haar kleurrijke verleden als schaars geklede deelneemster aan de Zweedse versie van Paradise Hotel en als fotomodel. Sofia Hellqvist, die de prins in een nachtclub voor het eerst ontmoette, heeft die periode allang afgesloten, maar de media rakelen het graag op. “Als ik het over kon doen, zou ik het anders doen”, aldus Sofia.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft