Veel drukte op verjaardagsfeest Victoria

Vorsten

2016-07-14 18:36:00

De belangstelling voor de viering van de verjaardag van kroonprinses Victoria was dit jaar groter dan ooit. Donderdagmiddag hadden zich naar schatting 3400 mensen verzameld rond het gazon van Solliden Slott, het vakantiehuis van de koninklijke familie op het Zweedse Oostzee-eiland Öland.

Koning Carl Gustaf verontschuldigde zich meteen bij het publiek. “U bent met zo velen, we kunnen helaas niet iedereen persoonlijk begroeten”, zei de koning in zijn traditionele praatje bij de viering. Öland viert de verjaardag van de kroonprinses als een eigen nationale feestdag en elk jaar verzamelen zich honderden in de paleistuin om Victoria en haar ouders, en tegenwoordig ook haar gezin, geluk te wensen.

Het debuut van de in maart geboren prins Oscar bij het feestje zal zeker hebben bijgedragen aan de extra drukte. Victoria en prins Daniel hadden hun beide kinderen bij zich, en namen samen met koning en koningin ruim de tijd om het publiek langs te gaan. De jarige werd bedolven onder de bloemen, maar bloemen waren er ook voor Daniel. “Die krijgt anders niets”, zei de gulle geefster tegen de plaatselijke krant.

Voor prinses Estelle was het een extra bijzondere dag want zij mocht donderdagavond ook mee naar het feestconcert in het atletiekstadion van Borgholm. Met mega koptelefoon op en een eigen kleine stoel zorgde ze voor veel hilariteit onder het ook daar in groten getale aanwezige publiek.


Meer Zweden

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.