Victoria bij verjaardagsfeest Carl Gustaf

Vorsten

15-03-2016 12:56:00

Kroonprinses Victoria onderbreekt eind volgende maand haar moederschapsverlof om de festiviteiten bij te wonen ter gelegenheid van haar vaders koning Carl XVI Gustafs zeventigste verjaardag op 30 april. Dat meldde het Zweedse weekblad Svenska Damtidning.

Victoria, die op 2 maart het leven schonk aan haar tweede kind, prins Oscar, heeft de eerste maanden geen officiële verplichtingen maar voor het verjaardagsfeest maakt ze een uitzondering. Dat deed ze vier jaar geleden ook toen prins Charles en hertogin Camilla niet lang na de geboorte van haar dochter prinses Estelle op bezoek kwamen in Zweden.

Of de tegen die tijd hoogzwangere prinses Sofia ook aanwezig zal zijn bij de festiviteiten zal afhangen van hoe zij zich voelt. Op dit moment is Sofia vooral actief voor de met echtgenoot prins Carl Philip opgerichte stichting die zich onder meer bezighoudt met de bestrijding van cyberpesten. In dat kader heeft de prinses dinsdag een ontmoeting met leden van de Nationale Raad voor Criminaliteitspreventie (BRA).

Meer Zweden