Victoria en Daniël bezoeken Litouwen

Vorsten

2018-02-16 17:43:00

Kroonprinses Victoria en haar echtgenoot prins Daniël zijn vrijdag in Litouwen om de viering van de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van het land bij te wonen.

De dag begon in begon in het presidentiële paleis in de hoofdstad Vilnius waar president Dalia Grybauskaite het paar verwelkomde. Aansluitend werd een ceremonie gehouden waarbij de vlaggen van Litouwen, Letland en Estland werden gehesen en vervolgens werden er honderd kerkklokken tegelijk geluid.

Daarna ging het gezelschap naar de kathedraal van Vilnius, waar een katholieke dienst werd gehouden. Na de lunch begaf het kroonprinselijk paar zich naar de Zweedse ambassade, waar een bijeenkomst was met de Litouwse minister van Onderwijs, Jurgita Petrauskiene, studenten en medewerkers van het Vilnius Vytautas Magnus Gymnasium en het personeel van de Zweedse ambassade. Tijdens deze bijeenkomst werd de aandacht gevestigd op de inspanningen van Zweden en Litouwen om de doelstellingen van de VN voor duurzame ontwikkeling te bereiken.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Zweden