Victoria en Daniel geïnspireerd door provinciebezoek

Vorsten

22-10-2020 21:34:28

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft donderdag de rondreis die leden van de koninklijke familie de komende maanden maken langs de 21 historische provincies voortgezet in Södermanland. Dit keer werd Victoria, die vorige week Västmanland bezocht, vergezeld door haar echtgenoot prins Daniel. De bezoeken zijn bedoeld om overal in het land poolshoogte te nemen en te horen wat de gevolgen zijn van de coronapandemie voor zaken als economie, sport, cultuur en gezondheidszorg.

Op de website van het Zweedse koningshuis deed Victoria zelf beknopt verslag van de dag. “Vanochtend waren we in het Kullbergska Ziekenhuis in Katrineholm. De gezondheidszorg is enorm belangrijk om als samenleving het hoofd te kunnen bieden aan deze pandemie. We zijn enorm onder de indruk van de verhalen van het ziekenhuispersoneel over hoe ze deze maanden moeilijke situaties hebben opgelost”, aldus Victoria.

In het ziekenhuis kreeg het paar een rondleiding en informeerden medewerkers en ziekenhuisdirectie over hoe verschillende onderdelen van het bedrijf veranderden tijdens de pandemie en hoe zij met de crisis omgingen. Het bezoek werd daarna voortgezet in Eskilstuna. Daar werd in de Rinman-scholengemeenschap gesproken met onder anderen studenten en docenten van verschillende opleidingen over hoe zich hadden aangepast aan de nieuwe regels.

Keukenbedrijf en toneelwereld

Bij een keukenbedrijf hoorden Victoria en Danoel hoe de arbeidsmarkt in Eskilstuna is beïnvloed door de pandemie en hoe de gemeente omgaat met arbeidsmarktvraagstukken. Ondernemer Rania Matar vertelde over de situatie voor haar bedrijf Familjekök design AB. Het bezoek werd afgesloten op het toneel bij Scenkonst Sörmland, waar de gevolgen van de pandemie voor de culturele sector ter sprake kwamen. “Het was inspirerend en hoopgevend”, aldus Victoria over alle ontmoetingen.

Het volgende bezoek uit de reeks is volgende week woensdag wanneer prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia naar Värmland gaan.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord