Victoria en Daniel laten zich bijpraten over Wit-Rusland

Vorsten

20-08-2020 18:11:06

Kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hebben zich laten bijpraten over de situatie in Wit-Rusland. Het gesprek ging vooral over de handel tussen Zweden en Wit-Rusland.

Ambassadeur Andreas von Beckerath, hoofd van het departement voor Oost-Europa en Centraal-Azië van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en topadviseur Björn Linderfalk praatten de Zweedse royals bij over de ontwikkelingen na de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland begin deze maand.

Het is onrustig in Wit-Rusland. De Zweedse regering heeft verklaard dat de verkiezingen in Wit-Rusland noch vrij noch eerlijk waren en heeft het gebruik van geweld tegen demonstranten veroordeeld. Ook daarover werden Victoria en Daniel geïnformeerd. Verder kregen ze het Zweedse standpunt te horen binnen de Europese Unie over de nabije toekomst van Wit-Rusland en wat de huidige sancties tegen het land betekenen voor de handelsrelatie met het land.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.