Victoria en Daniel laten zomerverblijf bouwen op Zweeds eiland

Vorsten

2021-06-19 21:55:06

Kroonprinses Victoria van Zweden en haar man prins Daniel hebben grond gekocht op een eiland voor de kust van Stockholm. Dat bericht de lokale krant Nacka Värmdö Posten. De royals willen er een zomerverblijf bouwen.

De koopovereenkomst is vorig jaar al gesloten, laat het Zweedse hof weten. De vergunning voor de bouw van het zomerverblijf is onlangs afgegeven. Volgens de lokale krant zijn de voorbereidingen voor de bouw inmiddels in volle gang. Het is de bedoeling dat het gezin er de weekenden en vakanties zal doorbrengen.

Victoria en Daniel kozen voor het eiland Fågelbrolandet, een van de vele eilanden in het Skärgård voor de kust van Stockholm. Volgens de website Svensk Damtidning vinden de royals de natuur in het gebied geweldig en willen ze er een mooi vakantiehuis neerzetten. Ook de ligging is belangrijk. Het eiland is makkelijk te bereiken vanaf hun eigen huis in Stockholm.

Het is niet de bedoeling dat Daniel en Victoria en hun kinderen prinses Estelle (9) en prins Oscar (5) hun vakanties niet meer doorbrengen op Soliden en het eiland Öland. Daar komt de hele Zweedse koninklijke familie iedere zomer voor een aantal weken samen. Volgens het Zweedse hof wil het paar graag een plek voor het gezin creëren om zich terug te trekken.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana