Victoria en Daniel op vakantie in Zweedse bergen

Vorsten

07-09-2020 16:41:18

Kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden zijn dit weekend samen op pad gegaan. Bepakt met een grote backpack genoot de 43-jarige Kroonprinses van een slokje bergwater uit een van de beekjes in de Jämtland-driehoek, deelt het Zweedse hof op Instagram.

View this post on Instagram

?⛺️? I helgen upplevde Kronprinsessan och Prins Daniel den annalkande hösten i fjällen när de vandrade den 47 kilometer långa Jämtlandstriangeln. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vandringen gick mellan fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren för att därefter avslutas i Storulvån. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kronprinsessparet vill tacka @stfturist för det arbete föreningen och dess medarbetare utför för att sprida kunskap om allemansrätten och tillgängliggöra den svenska naturen för alla. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #stfturist #svenskaturistföreningen #upptäcksverige #jämtland #jämtlandstriangeln ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?: Kungl. Hovstaterna

A post shared by Kungahuset ?? (@kungahuset) on

Ze begonnen en eindigden de tocht in het dorpje Storulvån, een van de populairste bestemmingen in de Zweedse bergen. Het paar legde in totaal een tocht van 47 kilometer af.

De Zweedse koninklijke familie zal de komende maanden geregeld op stap gaan. Alle 21 provincies krijgen koninklijk bezoek van leden van het hof. Zelfs het koningspaar is van plan met de rest van het gezin door Zweden te trekken. Koning Carl Gustaf (74) was maandenlang met zijn gezin in zelfisolatie in Stenhammar Slott en op het eiland Öland. De komende herfst willen zij een deel van hun werkzaamheden weer oppakken, voor zover de coronamaatregelen dat toelaten.

Koninklijke uitstapjes

Het doel van de koninklijke bezoeken is om de talrijke gevolgen van de coronacrisis in kaart te brengen voor de verschillende delen van Zweden. Deze koninklijke uitstapjes zijn min of meer overgenomen van koning Felipe en koningin Letizia. Het Spaanse koningspaar reisde bijna alle autonome regio’s van Spanje af om zelf te ervaren wat de gevolgen van de pandemie waren voor hun land. Zij deden onder meer een uitstapje op het eiland Ibiza en vierden de regionale feestdag mee van Galicië.

Ook het Nederlandse koningspaar heeft tien van de twaalf provincies een bezoek gebracht. Op de planning staat Friesland nog later deze maand.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord