Victoria en Daniel praten over Corona-ontwikkelingen in China

Vorsten

10-11-2020 16:23:15

Hoe is het gesteld met de coronacrisis in China? Op die vraag en enkele andere onderwerpen uit de buitenlandse politiek kregen de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel antwoorden van onderzoeksleider Björn Jerdén van Utrikespolitiska institutet (UI).

De in de hoofdstad Stockholm gevestigde organisatie is een privaat onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met alles wat met buitenlandse politiek te maken heeft. De missie van UI is verder het bevorderen van interesse in en het verdiepen van kennis over ontwikkelingen op het gebied van veiligheidszaken en kwesties rond beleidszaken in het buitenland.

Jerdén vertelde Victoria en Daniel hoe het met de coronacrisis in China is gesteld. Het is nu bijna een jaar geleden dat het nieuwe coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt in de stad Wuhan opdook. Ook gaf de onderzoeker een update over ontwikkelingen op het gebied van de internationale relaties tussen de landen in de regio Zuidoost-Azië.

Donderdag hebben Victoria en Daniel hun volgende taak. Dan wonen ze een videovergadering bij van de kinder- en jongerenorganisatie Generation Pep. Het bezoek aan de stad Uppsala dat voor woensdag op het programma stond, is vanwege een nieuwe corona-uitbraak in Zweden verplaatst naar 2021.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord