Victoria en Daniel spreken met politie van Malmö

Vorsten

26-11-2020 23:27:58

De Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel gingen donderdag om de virtuele tafel met de politie van Malmö. Met korpschef Stefan Sintéus en korpschef Mattias Sigfridsson, chef van de politie in Malmö en plaatsvervangend chef, praatten ze over de positieve ontwikkelingen in de stad.

Malmö stond lang bekend om het grote aantal liquidaties en jeugdbendes. Het werk van de politie van Malmö heeft de afgelopen jaren voor veel arrestaties en veroordelingen van criminelen gezorgd. Volgens de politiechefs is er sprake van een sterke neerwaartse trend wat betreft schietpartijen en explosies in de Zweedse stad.

Ook rechercheur-inspecteur Veronica Ek was bij het gesprek. Zij vertelde over de invloed van de coronacrisis op het aantal criminele activiteiten in huiselijke kring. In november 2019 bracht het koninklijk paar al eens een bezoek aan de politie in Malmö.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.