Victoria maakt zich zorgen om bacteriën

Vorsten

22-09-2016 11:25:00

De Zweedse kroonprinses Victoria maakt zich zorgen om bacteriën die resistent zijn voor antibiotica. Victoria woonde woensdag in New York een speciale bijeenkomst over antibioticaresistentie bij tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Victoria vergezelde de Zweedse minister van Volksgezondheid Gabriel Wikström. Hij noemde de kroonprinses ‘erg betrokken’. “Ik ben blij dat ze deze bijeenkomst met mij heeft bijgewoond”, zei de minister tegen Expressen.

Volgens Wikström zijn hij en Victoria nog niet uitgesproken over resistente bacteriën. “Ze wil graag nog meer informatie, dus we praten in Zweden door over het onderwerp. Als toekomstig staatshoofd wil ze natuurlijk zo veel mogelijk weten over toekomstige bedreigingen en ik kan het belang hiervan niet genoeg benadrukken.”

Antibioticaresistente bacteriën zijn volgens Wikström net zo gevaarlijk als klimaatverandering. De Zweedse minister was niet de enige die de gevaren benadrukte. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) sprak tijdens de bijeenkomst over de noodzaak tot wereldwijde samenwerking in de bestrijding van antibioticaresistentie. Donderdag maakte ze bekend de komende vier jaar ruim zes miljoen euro te steken in onderzoek naar nieuwe antibiotica.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft