Victoria na lange vakantie weer aan de slag

Vorsten

2017-03-06 17:28:00

De Zweedse kroonprinses Victoria is maandag na een lange vakantie met haar gezin weer aan het werk gegaan. Victoria woonde de conferentie Baltic Sea The Future bij en sprak de aanwezigen toe.

“De Baltische Zee heeft een bijzonder plekje in mijn hart”, sprak de kroonprinses, die het congres bijwoonde als een van de zestien pleitbezorgers van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. “Het is deel van mijn erfgoed.”

Victoria zei ook dat de mens het grootste gevaar vormt voor de Baltische Zee, waar zeven van de tien ’s werelds grootste dode zones te vinden zijn. “Er is geen twijfel over mogelijk dat de mens en onze manier van leven een gevaar vormen. Maar wij zijn ook degenen die de Baltische Zee kunnen redden: met toewijding, samenwerking en innovatie.”

De kroonprinses sprak voor 350 genodigden, onder anderen burgemeesters van gemeenten rond de Baltische Zee en wetenschappers. Victoria bedankte hen voor hun inzet en het delen van hun kennis. Ook drong ze aan op actie. “Want als het over de toekomst van de Baltische Zee gaat, is er geen tijd te verliezen.”


Meer Zweden

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?