Victoria poseert met kinderen in klederdracht

Vorsten

05-06-2020 16:55:06

Het Zweedse hof heeft in de aanloop naar de viering van de nationale feestdag op 6 juni een serie foto’s vrijgegeven van het kroonprinselijk gezin. Kroonprinses Victoria en haar kinderen dragen daarbij de bij hun respectievelijke hertogdommen horende klederdracht.

Dat is voor Victoria de dracht van Västergötland en voor oudste dochter prinses Estelle de kleding van het hertogdom Östergötland, terwijl de jonge prins Oscar een miniversie aanheeft van het tegenover Denemarken gelegen hertogdom Skåne. Victoria’s echtgenoot deed niet mee aan de verkleedpartij in de tuin van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Hij verscheen gewoon in kostuum.

 

Het gezin zou die kleren eigenlijk zaterdag aan hebben tijdens een deel van de festiviteiten, waartoe ook een rijtoer behoort. Maar vanwege de coronacrisis zijn de publieke evenementen in het kader van de feestdag afgelast, al zal de koninklijke familie zich nog wel op andere wijze laten zien. Koning Carl Gustaf zal zaterdag ook een toespraak houden die op televisie wordt uitgezonden.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord