Victoria sluit eerste dag bezoek aan Nederland af met galadiner

Vorsten

07-06-2022 20:42:03

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft de eerste dag van haar tweedaagse bezoek aan Nederland afgesloten met een galadiner. In Hotel Okura in Amsterdam reikte Victoria ook enkele prijzen uit aan Zweedse bedrijven die succesvol zijn in Nederland.

Het galadiner werd georganiseerd door het Zweeds-Nederlandse zakenplatform Chamber of Commerce. Eerder op de dag was de kroonprinses van Zweden ook al aanwezig bij een jubileumbijeenkomst van deze organisatie. Dat deed ze in aanwezigheid van onder anderen prins Constantijn en minister van Economische Zaken Micky Adriaansens.

Woensdag, op de tweede dag van haar bezoek aan Nederland, gaat de kroonprinses naar Rotterdam, Delft en Den Haag. De dag begint met een ontbijt bij de Zweedse ambassadeur. Later op de dag brengt Victoria een bezoek aan onder meer Rotterdam Ahoy, maakt ze een rondvaart door de haven van Rotterdam en praat ze met burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Victoria zou eigenlijk al in november naar Nederland komen. De dochter van koning Carl Gustaf moest haar reis toen annuleren vanwege de coronamaatregelen.


Meer Zweden