Victoria van Zweden sluit bezoek aan Nederland af in Rotterdam

Vorsten

08-06-2022 13:42:04

Met een boottocht door de haven van Rotterdam heeft de Zweedse kroonprinses Victoria woensdagmiddag haar tweedaagse bezoek aan Nederland afgesloten. Tijdens de trip bezocht Victoria verschillende initiatieven op het gebied van onder meer duurzaamheid en innovatie.

Na een kort dankwoord aan de mensen die bij het tweedaagse bezoek betrokken waren, waaronder honorair consul-generaal Ben Vree, verliet Victoria in Vlaardingen het schip De Nieuwe Maze. In haar dankwoord zei de kroonprinses dat ze Nederland de afgelopen dagen op een bijzondere manier heeft gezien.

Vanwege het slechte weer werd de 44-jarige kroonprinses bij het verlaten van het schip door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb voor de regen beschermd met een paraplu. De burgemeester begeleidde Victoria tot aan de auto.

Tijdens het tweedaagse bezoek aan Nederland bezocht de Zweedse kroonprinses Amsterdam, Den Haag, Delft en Rotterdam. Het bezoek stond in het teken van duurzaamheid, innovatie en gelijke rechten. Ze bezocht verschillende initiatieven die met die thema’s te maken hebben, waaronder een duurzame wijk in Amsterdam en het E-mobility Innovation Lab van de Universiteit van Delft.


Meer Zweden