Victoria verrast opnieuw bij staatsbezoek

Vorsten

2016-05-11 15:09:00

Het moederschapsverlof van kroonprinses Victoria en prinses Sofia blijkt een rekbaar begrip. Bij het dinsdag begonnen staatsbezoek van de Chileense president Michelle Bachelet hebben de twee al onaangekondigd acte de présence gegeven. Tot vreugde van de Zweedse media die Victoria en Sofia graag zien verschijnen.

Zo was Victoria samen met echtgenoot prins Daniel en broer prins Carl Philip donderdag aanwezig bij een lunch in het stadhuis van Stockholm ter ere van de Chileense gast. Het was voor Victoria haar tweede onverwachte optreden bij het staatsbezoek. Woensdag schoof ze ook al aan bij de lunch in het Koninklijk Paleis, evenals prinses Sofia en beide echtgenoten.

Het veel formelere en langer durende staatsbanket lieten de twee net (weer) moeder geworden dames over aan hun mannen, die overigens ook niet van tevoren door het hof als deelnemers aan het feestelijke diner waren gemeld. De verwachtingen voor het tegendiner dat Bachelet woensdagavond aanbiedt, zijn nu wel hooggespannen. Vraag is of Sofia of Victoria andermaal van de partij is.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig