Victoria winkelt in Japan voor haar kinderen

Vorsten

2017-04-19 10:04:00

Kroonprinses Victoria is nog maar pas in Japan, maar heeft al souvenirs voor haar kinderen gescoord. De Zweedse kroonprinses kocht woensdag tijdens haar bezoek aan winkelcentrum Aeon eetstokjes voor prinses Estelle (5) en prins Oscar (1).

Victoria had ruime keuze, blijkt uit beelden van Expressen. De kroonprinses bezocht Aeon om meer te weten te komen over duurzame visvangst. Een groot deel van de vis op de zeer uitgebreide visafdeling in de supermarkt van het centrum is afkomstig van duurzame visserij. “Het was een interessant bezoek”, zei hofwoordvoerder Ulrika Näsholm tegen Expressen.

Na de rondleiding door de supermarkt en het aanschaffen van cadeautjes voor Estelle en Oscar, ging Victoria naar de Universiteit van de Verenigde Naties. Daar sprak ze en woonde ze een seminar bij over mondiale duurzaamheid.

Victoria is tot en met vrijdag in Japan in haar functie als VN-ambassadeur voor mondiale duurzaamheid. Tijdens de vierdaagse reis van de kroonprinses ligt de nadruk op maritieme zaken en visserij. Dinsdag werd Victoria ontvangen door keizer Akihito en keizerin Michiko.


Meer Zweden