Victoria wordt peettante prins Alexander

Vorsten

2016-09-08 07:38:00

De Zweedse kroonprinses Victoria krijgt er weer een petekind bij. Ze wordt peettante van prins Alexander, het zoontje van haar broer Carl Philip en zijn vrouw Sofia. De in april geboren Alexander wordt vrijdag gedoopt.

Het vier maanden oude prinsje krijgt vijf peetouders, maakte het Zweedse hof donderdag bekend. Ook Lina Frejd, de zus van prinses Sofia, en Wendy Larsson, een jeugdvriendin van Sofia, worden peettante. Alexander krijgt twee peetooms: Jan-Åke Hansson, een vriend van Carl Philip, en Victor Magnuson. Hij is de jongste zoon van prinses Christina en dus een neef van Carl Philip.

Alexander wordt het zeventiende petekind van kroonprinses Victoria, die ook peettante is van prinses Amalia. Amalia is niet de enige toekomstige koningin van wie Victoria meter is. Ook de Noorse prinses Ingrid Alexandra is haar petekind, evenals de Deense prins Christian.

Volgens het Zweedse blad Expressen werd koningin Máxima getipt als een van de peetouders van Alexander, maar zij is het dus niet geworden.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek