Zieke koningin Silvia afwezig bij diner

Vorsten

2014-12-03 17:03:00

PARIJS – Koningin Silvia van Zweden ontbreekt woensdagavond ook bij het diner dat het Zweedse koningspaar in het Théâtre National de Chaillot aanbiedt aan de Franse president François Hollande. Ze kampt met maagproblemen, waardoor de tweede dag van het staatsbezoek aan Frankrijk aan haar voorbijging.

Koningin Silvia moest haar afspraken afzeggen. Ze zou woensdagmorgen een Zweeds-Frans seminar bijwonen over genetische ziekten. Ze zou ook een wetenschapsprijs uitreiken voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

Zonder Silvia aan zijn zijde bracht koning Carl XVI Gustaf woensdag een beleefdheidsbezoek aan de Parijse burgemeester Anne Hidalgo. Hij genoot een lunch met de Franse premier Manuel Valls en bezocht het kunstcentrum Le Centquatre en het Gare de Lyon.

Het staatsbezoek duurt drie dagen, tot en met donderdag. Het is de tweede keer dat koning Carl XVI Gustaf in zijn 41-jarige regeringstijd een staatsbezoek brengt aan Frankrijk. Eerder was hij er in juni 1990, op uitnodiging van toenmalig president Valéry Giscard d’Estaing.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig