Zomerverblijf Zweeds kroonprinselijk paar krijgt vier gebouwen

Vorsten

2021-06-29 18:41:27

Het nieuwe zomerverblijf dat de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel laten bouwen op het eiland Fågelbrolandet krijgt in totaal vier gebouwen. Naast het hoofdgebouw komen er drie bijgebouwen, alsook een zwembad. Dat schrijft Svensk Damtidning op basis van de vergunning van de gemeente Värmdo.

Op het ruim 16.000 vierkante meter tellende perceel (waarvan ruim 7000 wateroppervlakte) staan momenteel al vier gebouwen maar deze worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De gebouwen worden straks omgeven door een 2,5 meter hoge muur en krijgen een zilvergrijze kleur. De daken worden voorzien van dakbegroeiing.

Eerder deze maand werd duidelijk dat Victoria en Daniel vorig jaar grond hadden gekocht op het eiland voor de kust van Stockholm. Het is de bedoeling dat het gezin er de weekenden en vakanties zal doorbrengen. Het kroonprinselijk paar koos met opzet voor plek niet ver van huis. Het eiland is makkelijk te bereiken vanuit Stockholm.

Het is niet de bedoeling dat Daniel en Victoria en hun kinderen prinses Estelle (9) en prins Oscar (5) hun vakanties straks alleen nog maar doorbrengen in hun nieuwe woning. Ze blijven ook naar Soliden gaan op het eiland Öland. Daar komt de hele Zweedse koninklijke familie iedere zomer voor een aantal weken samen.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana