Zweden kan uitkijken naar baby’s

Vorsten

2015-12-31 10:45:00

DEN HAAG – Koning Carl XVI Gustaf zei het al in zijn kersttoespraak vorige week, de Zweedse koninklijke familie heeft iets om naar uit te kijken in het komende jaar. Niet zo zeer de viering van de zeventigste verjaardag van de koning, maar naar een kleine babyboom

Zowel kroonprinses Victoria als de kersverse prinses Sofia is immers zwanger en zullen als alles goed gaat voor het nodige feestgedruis zorgen in Stockholm. Carl Gustaf en koningin Silvia werden dit jaar al voor de derde keer grootouders door de geboorte van het het tweede kind, prins Nicholas, van dochter prinses Madeleine.

De familie Bourbon-Parma wordt in 2016 ook verder uitgebreid. Prins Carlos en prinses Annemarie verwachten in het voorjaar hun derde kind en Carlos’ broer prins Jaime en diens vrouw prinses Viktória kijken uit naar nummer twee. Eerder deze maand was er al gezinsuitbreiding voor hun zus prinses Carolina en haar man Albert Brenninkmeijer, die de komst van hun tweede kind, Xavier voor het Nederlands publiek verborgen wisten te houden.

De beroemdste uitbreiding van een koninklijke familie was dit jaar ongetwijfeld prinses Charlotte, dochter van prins William en zijn vrouw Catherine. Het prinsesje, van wie opa prins Charles naar eigen zeggen de luiers nog niet één keer heeft hoeven verschonen, werd op 2 mei geboren in een Londens ziekenhuis.


Meer Zweden