Zweeds hof overweegt breuk met in opspraak geraakte leverancier

Vorsten

06-11-2020 13:30:41

Het Zweedse hof overweegt de samenwerking met het restaurant Operakällaren te beëindigen. Eigenaar en sterrenkok Stefano Catenacci is in opspraak geraakt vanwege ongewenste intimiteiten met jonge medewerksters van zijn restaurant. Dat schrijft de krant Expressen.

De krant Dagens ETC had eerder deze week onthuld dat de in Zweden beroemde chef-kok in de fout was gegaan met vrouwelijke personeelsleden. Een woordvoerster van het hof zegt tegen Expressen dat de samenwerking met het restaurant wordt heroverwogen.

Het hof wacht eerst een extern onderzoek af dat wordt ingesteld naar de werkomstandigheden bij Operakällaren. Dan wordt er niet alleen een beslissing genomen over de samenwerking, maar wordt ook duidelijk of het restaurant nog de titel hofleverancier mag voeren.

Het Zweedse koningshuis huurt Operakällaren in als cateraar voor officiële diners. Zo was het restaurant betrokken bij de bruiloftsdiners van de prinsessen Victoria en Madeleine en verzorgde het ook het diner vanwege de 70ste verjaardag van koning Carl Gustaf.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft